marți, 14 mai 2024

Rugby Club Grivita, primul turneu in strainatate dupa mai mult de doua decenii

Vara acestui an aduce o noutate in viata Rugby Club Grivita, gruparea din Parcul Copilului urmand sa participe, dupa mai bine de doua decenii, la un turneu desfasurat in strainatate.

O parte din echipa de oldboys a Grivitei

Din pacate, deocamdata este vorba doar despre proaspat infiintata echipa de old-boys a Grivitei, dar reprezentantii clubului spera sa profite la maxim de aceasta oportunitate pentru a dezvolta noi perspective pentru Rugby Club Grivita, din toate punctele de vedere.

Astfel, echipa de oldboys a Grivitei ar urma sa participe, in perioada 21-23 iunie, la o noua editie a Old Prague Ham Veterans Rugby Tournament, competitie extrem de tare, la care ar urma sa participe 16 echipe din tari cu traditie in rugby.

Si cum meciurile de la turneul de la Praga se desfasoara, practic, intr-o singura zi, 22 iunie, reprezentantii gruparii din Parcul Copilului au tinut sa precizeze ca ar fi nevoie de un minim 20-25 de jucatori pentru aceasta competitie, dar ca, in general, se pot alatura proiectului toti cei carora le este dor de ghetele de joc, dreptunghiul verde si alte detalii care le-ar putea reaminti de perioada in care erau jucatori activi.

Echipa de oldboys a Grivitei este in formare

Pentru a afla mai multe detalii despre ce reprezinta dezvoltarea echipei de oldboys a Grivitei si participarea la turneul din Cehia am stat de vorba cu Ovidiu Fer, omul din spatele proiectului, care a facut o serie de precizari extrem de interesante:

- Deocamdata nu ne-am gandit exact cum ar urma sa se numeasca echipa de oldboys a Grivitei, dar probabil o sa ramanem la o denumire simpla precum Grivita Old Boys sau Grivita Legends

- Noi ne pregatim, deja, la Parcul Copilului, in fiecare zi de joi, undeva in intervalul 18.30-20.00 si pot sa va spun ca este o senzatie extraordinara cand vezi terenul impartit in trei si vezi, antrenandu-se in paralel, echipele de copii, echipa de seniori si echipa de oldboys. De altfel, aceasta este si ideea. Incercam sa crestem centrul de copii si juniori si sa dezvoltam echipa de oldboys, astfel incat sa existe o continuitate, sa nu se piarda nimeni pe drum, sa pastram toti oamenii de valoare in lumea rugbiului si cat mai aproape de Grivita. Din punctul meu de vedere, consider ca pentru un fost rugbist care are copii este foarte motivant sa arati copilului tau ca ramai rugbist chiar si dupa ce ai incheiat socotelile cu joaca oficiala.

- Noi, deocamdata, folosim turneul de la Praga ca motivatie pentru a ne antrena si a ne reconecta la sportul pe care il iubim, pe stadionul unde ne-am format in primul rand ca oameni.

- In legatura cu turneul de la Praga, as vrea sa precizez din start ca o sa fie un turneu foarte tare. Din acest motiv as avea sa avem cat mai multi fosti jucatori la Grivita, si nu numai, alaturi de noi, inclusiv dintre cei stabiliti in strainatate si care poate au posibilitatea sa traga o fuga pana la Praga in weekendul respectiv. Ne-am gandit in primul rand la cei din generatiile 1977-1987, dar per ansamblu oricine este binevenit. Mai ales ca, din ce stiu eu, inclusiv cei trecuti de 50 sau de 60 de ani ar avea posibilitatea sa joace, in anumite circumstante. Cei peste 60 de ani, de exemplu, joaca in sort alb, sunt recunoscuti dupa sorturile albe si nu pot fi placati.

- Noi am negociat deja un pachet cu organizatorii, astfel incat sa avem asigurata cazarea si tot ce se intampla acolo. In legatura cu transportul, pot sa spun ca, pentru cei din Romania, au fost deja negociate ceva bilete de avion. Cei stabiliti in alte tari se descurca pe cont propriu si trag deja sperante ca o sa vedem la fata locului jucatori precum Alexandru Arsene, Andrei Stanila sau Florin Poenaru.

Nascut si crescut in Parcul Copilului, Ovidiu Fer isi doreste ca un numar cat mai mare de griviteni sa fie sau sa revina alaturi de echipa

- Pe termen mediu si lung, obiectivul echipei de Old Boys este sa ajute fostii jucatori sa ramana in contact cu clubul si sa ramana legati unii de altii. De asemenea, speram sa se creeze sinergii cu echipa de seniori a Grivitei si sa existe modele pentru copii si juniori. Cum spuneam, sa vada si cei mici ca cei care aleg calea rugbiului se leaga de acest sport pe termen nelimitat, chiar si dupa ce pun punct unei eventuale cariere de rugbist sau de rugbist profesionist.

- Nu exista cotizatie la Grivita Oldboys. Cei interesati sau care doresc sa afle detalii ne gasesc la teren, deocamdata in fiecare zi de joi, undeva intre orele 18.30 si 20.00, sau ne pot trimite mesaje pe pagina de Facebook a Rugby Club Grivita.

Actuala echipa de seniori a Grivitei poate asigura, pe viitor, "marfa" pentru echipa de oldboys a Grivitei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu