miercuri, 9 octombrie 2024

Capitanul Damian Ispas, dupa patru victorii la rand: "Facem tot posibilul ca aceasta serie sa continue"

Rugby Club Grivita are un start excelent de sezon de toamna, gruparea din Parcul Copilului bifand patru victorii la rand in Divizia Nationala de Seniori.



A fost 62-7 si 47-0 in dubla cu CSM Suceava, 28-23 in meciul jucat in deplasare, cu Stiinta Petrosani si 35-31 in confruntarea cu Rugby Club Gura Humorului, rezultate care, practic, au readus Grivita la viata, dupa ce gruparea din Parcul Copilului a pierdut, in primavara, puncte importante pe propriile greseli.

In ciuda rezultatelor bune inregistrate, jucatorii Grivitei nu au timp sa sarbatoreasca, sezonul fiind departe de a se fi incheiat. Pentru Grivita urmeaza un joc acasa, cu Sportul Studentesc, duminica, 13 octombrie, de la ora 11.00, iar apoi patru meciuri la rand extrem de dificile, cu primele patru clasate, CS Politehnica Iasi, Rugby Club Barlad, CSM Constanta si CSM Galati.

Pentru a vedea cum se simte startul bun de sezon la firul ierbii si care este atmosfera din sanul echipei am apelat la o discutie directa cu capitanul Damian Ispas, cu accent pe duelul cu Gura Humorului, cel mai aprig de pana acum, din aceasta toamna, si pe la ce ne-am putea astepta de la meciurile care urmeaza.

 - Damian, felicitari in primul rand pentru parcursul bun de pana acum din aceasta toamna. Cum a fost? Cat de grele au fost meciurile? Pentru ca de pe margine cel putin confruntarea cu Gura Humorului a parut o inclestare data naibii.

- Multumim frumos! Intr-adevar, cu Gura Humorului a fost o victorie muncita din primul pana in ultimul minut in fata un adversar bun care a reusit sa speculeze unele momente mai grele pe care noi le-am avut. Acesta a fost si motivul pentru care scorul a fost unul destul de strans. A trebuit sa depunem un efort mare avand in vedere inferioritatea numerica pe care am avut-o aproape pe tot parcursul jocului, 20 de minute sau chiar mai mult fiind chiar in dubla inferioritate numerica. Dar sa stii ca nici celelalte meciuri nu au fost usoare, nu este deloc usor sa joci in deplasare, dupa o zi pierduta pe drum, au fost meciuri grele, mai ales la Petrosani, in anumite conditii, un meci foarte complicat pentru noi.

- Cat de greu a fost sa jucati in inferioritate numerica impotriva unui adversar mai bine cotat precum Gura Humorului?

- Cum spuneam, a fost un efort mare depus de baieti dar acest lucru ne-a intarit si unit mai mult, reusind dupa ce am condus tot meciul sa il si castigam. Eu consider ca, raportat la cei de la Gura Humorului, suntem doua echipe de valori apropiate, mai ales avand in vedere ca victoriile in ultimul timp au fost impartite. In astfel de meciuri detaliile conteaza si sunt cele care iti aduc punctele in clasament.

- Unde crezi ca s-a facut diferenta in acel meci? A castigat Grivita poate gratie plusului de experienta?

- Eu consider ca atitudinea e cea care a facut diferenta. Atitudinea noastra in meciurile de acasa este una foarte buna si asa cum le-am zis si baietilor la noi acasa cred ca putem bate orice echipa din DNS. Acesta a fost plusul nostru, pe langa grupul existent. Vorbim despre un grup care, iata, creste de la meci la meci, acumuleaza experienta si pune din ce in ce mai multe probleme.

- Cat de mult conteaza pentru moralul vostru acest sir de victorii si in special victoriile obtinute impotriva echipelor care, macar teoretic, ofera conditii mai bune?

- Noi, in general, nu ne gandim la acest lucru, ca ar exista diferente in ceea ce priveste conditiile oferite de o echipa sau alta. Pe noi ne intereseaza doar ce se intampla pe teren si tratam fiecare meci cu seriozitate maxima. Victoriile sunt cele care, evident, ne aduc un plus de moral. De asta si incercam sa abordam fiecare meci la victorie. Avem o serie frumoasa de victorii si un moral bun si ne dorim sa continuam in acest stil cat mai mult posibil.

- Doi dintre veteranii echipei, Dragos Vasile si Iosif Eva, au fost printre cei mai buni de pe teren la meciul cu Gura Humorului, desi s-au alaturat de putin timp echipei. Cum i-ai simtit ca s-au integrat? Cat de mult conteaza sa ai baieti cu experienta in echipa?

- Eva si Dragos s-au integrat foarte repede iar grupul i-a asimilat. Ma bucur ca au ales sa faca parte din grupul nostru si eu consider ca vor avea parte de momente frumoase alaturi de noi. Experienta lor ne ajuta mult si in opiniea mea cei doi pot fi luati drept exemplu de cei tineri. Este un lucru foarte bun sa ai multi tineri in echipa asa cum avem noi, dar este nevoie intr-adevar si de oameni cu experienta care sa ajute la cresterea grupului si sa impartaseasca abilitatile lor.

- Urmeaza meciuri tari, cu Sportul Studentesc, Poli Iasi, Galati, Barlad, Constanta si asa mai departe. Putem continua seria de victorii din aceasta toamna?

- Ce pot sa spun este ca noi, cu siguranta, o sa incercam sa facem tot posibilul ca aceasta serie de victorii sa continue. Sunt meciuri importante pe care le tratam cu seriozitate si concentrare. Niciun meci nu seamana cu altul si chiar daca la Suceava am invins la scor, acest lucru nu ne poate face sa ne relaxam.

- Chiar, cum a fost la Suceava in conditiile in care ne-au lipsit multi jucatori?

- Noi, cei care intram pe teren, trebuie sa ne asumam ca o sa depunem toate eforturile pentru a ne transforma intr-o formula eficienta. Intotdeauna este important ca cei care ii inlocuiesc pe cei absenti sa isi faca treaba, fiecare avand sansa lui de a juca. Eu nu consider ca avem titulari sau rezerve in aceasta echipa. Toti, la inceput de saptamana, plecam cu aceeasi sansa de a juca si trebuie sa dovedim prin antrenament ca suntem apti pentru meciurile din weekend.

- Este inca devreme, dar crezi ca are Grivita puterea necesara de a se implica in lupta pentru podium?

- Este dificil de spus acest lucru. Avem nevoie de victorii cu echipele care se afla peste noi in clasament. In principiu as spune ca locul 3 nu este neaparat un obiectiv al echipei, dar sunt convins ca fiecare jucator in parte isi doreste si aspira la primele locuri. Important in momentul de fata este sa luam meci cu meci, sa le luam treptat, sa incercam sa castigam si sa nu mai repetam greselile pe care le-am facut in primavara, cand am pierdut puncte importante din cauza noastra. Moralul nostru acum este sus si dorim sa facem o figura frumoasa la fiecare meci.